fbpx

Bio 100% Organic coffee /1kg

2,100.00 ден

  • 1kg.
  • 100% Arabica
  • bio
  • made in Italy
БЕСПЛАТНА ИСПОРАКА ЗА НАРАЧКИ НАД 1500.00 ден.

Опис

Bristot Bio е 100% органско кафе наменето за оние потрошувачи кои избираат здрав и природен начин на живот. Органското одгледување му гарантира на потрошувачот високо квалитетен производ кој произлегува од неговите исклучителни органолептички својства. Оваа природна еволуција која се одвива во сенката на бујната шума е идеално живеалиште на растенијата, а растителниот свет го прави овој витален придонес со цел да го одржи во живот еко-системот. Органскиот сертификат на Bristot Bio 100% Organic coffee гарантира дека кафето се одгледува без употреба на хемиски ѓубрива или пестициди со цел да се спречи загадувањето на почвата, водата и воздухот. Bristot Bio е уникатно и 100% органско кафе печено и ладено на чист Доломитски воздух во подножјето на Доломитските Алпи, кое УНЕСКО го има прогласено како регион со беспрекорна заштитена животна средина, скоро иста како Национален Парк. Оваа средина е уникатна на средината на caffe Bristot кое е формирано во 1919 година, во Белуно, во подножјето на Доломитските Алпи. Органскиот сертификат е гаранција на квалитет на потрошувачите. Нашето кафе потекнува исклучиво од контролирани и сертифицирани планатажи. Новото хартиено пакување на Bristot Bio 100% Organic coffee е специјално дизајнирано за да ја одржи интезивната овошна арома на блендот од Централна Америка, а совршеното пакување кореспондира со боите и мирисите на земјата.

Дополнителни информации

Brend