Caffe Vescovi Five Stars /1kg.

1,829.00 ден

  • 1 kg.
  • 90% Arabica 10% Robusta
  • made in Italy
БЕСПЛАТНА ИСПОРАКА ЗА НАРАЧКИ НАД 1500.00 ден.

Опис

Бленд кој се состои од најквалитетна арабика со потекло од Бразил и Ценрална Америка, а допирот со индиската робуста од регионот Parchment Kaapi Royale во близина на планините на Karnataka на надморска висина помеѓу 800 и 1200 метри ги потенцира аромите на арабика и овозможува да се создаде крема за незаборавно уживање во вистинско италијанско еспресо. Резултатот е богато и избалансирано еспресо со полно тело и одлична киселост со ноти на темно чоколадо и лешник.

Дополнителни информации

Brend